Світ
16 вересня 2017
Американські вчені ідентифікували монстра, якого знайдено на пляжі Техасу (відео)
Висновок зробив біолог Кеннет Тай з Національного музею природної історії Смітсонівського інституту.
news-image

Таємнича безока істота з гострими зубами-різцями і хвостом, яку викинуло з океану на один з техаських пляжів після урагану "Харві", може бути шаблезубим вугром Aplatophis chauliodus.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

До такого висновку дійшов біолог Кеннет Тай з Національного музею природної історії Смітсонівського інституту у США.

За його словами, відсутність хвоста ускладнює точну ідентифікацію істоти, але це може бути один з двох ймовірних видів вугрів.

Шаблезубий вугор менше метра в довжину, він зазвичай ховається у норах в океані на глибині 30-90 метрів. Риба могла залишити звичне середовище перебування через сувору погоду.

Біолог вважає, що у істоти на техаському пляжі немає очей через те, що вони встигли розкластися за час перебування трупа у воді.

Нагадаємо, таємничу морську істоту з гострими зубами-різцями, хвостом і без очей викинуло з безодні на один з техаських пляжів після урагану "Харві". Істоту виявила Пріті Десай, яка і виклала фотографії мертвої істоти в Twitter, щоб з'ясувати, що це за вид.

Більшість біологів погодилися, що це повинна бути якась риба, наприклад, особливий тип вугрів. Кілька експертів висловилися за лускату змію-вугра, яка водиться у Мексиканській затоці. Крім гострих зубів, у мертвої тварини був великий циліндричний корпус. 

 

Читайте також: На Шрі-Ланці крокодил з'їв 24-річного британського журналіста