Світ
27 січня 2015
В КНДР дівчат "підкладали" під іноземних гостей, щоб потім шантажувати дітьми
Дітей-напівкровок містять в спецінтернаті в Пхеньяні
news-image

В Північній Кореї спецслужби спеціально "підкладали" дівчат під іноземних гостей, щоб потім вони народжували дітей від іноземців. Останніх, у свою чергу, починали шантажувати долею їхніх дітей в КНДР.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на російське "Радіо Свобода".

Десятки, якщо не сотні соціалістично орієнтованих політиків, журналістів, бізнесменів і релігійних діячів з Японії потрапили в сексуальне пастку, розставлену північнокорейськими спецслужбами. Відібраним північнокорейської розвідкою дівчатам, яких "підкладали" під іноземних гостей, був даний наказ вагітніти і народжувати. "Спецзаходи", запущені ще батьком нинішнього правителя Кім Чен Іром, отримали кодове найменування "Сім'язачатки", - пише видання.

Про все це розповів високопоставлений північнокорейський перебіжчик Чан Чин Сон.

"Замовлених" дітей режим використовував як знаряддя шантажу, прозоро натякаючи ошелешеним батькам, якщо вони хочуть добра своїй дитині, то їм, наприклад, варто проголосувати за збільшення гуманітарної допомоги Північній Кореї, написати позитивну статтю або створити спільне підприємство з КНДР. За аналогією зі знаменитим "Інтердомом" в Іванові таких дітей-напівкровок містять в спецінтернаті в Пхеньяні.

"Сексуальний шантаж, і це не секрет, залишається стандартним прийомом в роботі багатьох розвідок, включаючи північнокорейську. Причому це досить ефективний прийом, якщо оцінювати його за співвідношенням витрат, гранично низьких, і результатів, потенційно дуже високих", - вважає заступник директора Інституту країн Східної Азії при Стенфордському університеті Даніель Снайдер.

Північна Корея, до речі, відкрила мережу ресторанів своєї національної кухні в ряді азіатських країн, включаючи Китай і Сінгапур, і, за чутками, там теж впроваджений "широкий профіль" обслуговування клієнтів офіціантками.

Ставка на спецоперації - це, в принципі, доля держав бідних, технічно і економічно відсталих, таких як Північна Корея.