Події
17 вересня 2017
В Афганістані прогримів вибух на ринку:є загиблі
Подія сталась на ринку в столиці провінції Хост.
news-image

У східній афганській провінції Хост в результаті вибуху загинули щонайменше четверо цивільних і 14 людей поранені, повідомляють місцеві чиновники.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

 Начальник поліції Фаїсуллаха Хайрат заявив, що вибух стався опівдні 17 вересня на ринку в столиці провінції Хост, передає «Радіо Свобода». Хайрат сказав, що вибух був викликаний «дистанційно керованою бомбою».

Як повідомляв Мубарез Задран, представник губернатора провінції, багато постраждалих перебувають в критичному стані. За іншими даними, кількість жертв уже зросла до 6 осіб.

Жодне з угруповань наразі не взяло на себе відповідальність за напад. У травні після початку священного для мусульман місяця Рамадан смертник «Талібану» підірвав замінований автомобіль в Хості, тоді 13 людей загинули. Сили безпеки Афганістану протягом 16 років воюють із бойовиками під керівництвом «Талібану», екстремістського угруповання, усунутого від влади внаслідок вторгнення коаліції під проводом США після терактів 11 вересня 2001 року. У звіті США раніше цього року повідомлялося, що таліби контролюють або боряться за контроль близько 40 відсотків країни, сили безпеки також борються проти бойовиків, пов’язаних з угрупованням «Ісламська держава».


Читайте також: Траур за загиблими дітьми у Одесі: деякі українські знаменитості все ж дали концерт у дні скорботи (фото)