Росія замінила українську сіль на турецьку
Передбачається, що турецька сіль замінить на російському ринку сіль великого українського виробника - Артемсолі, імпорт якої був заборонений Росспоживнаглядом.
news-image

Міністерство економіки Туреччини збирається найближчим часом зустрітися з делегацією Мінекономрозвитку РФ і запропонувати збільшити поставки турецької солі на російський ринок, пише газета Известия з посиланням на керівника управління експорту департаменту видобутку металів і лісової продукції турецького міністерства Канера Бозата. Про це передає Є | Єдність.інфо.

Передбачається, що турецька сіль замінить на російському ринку сіль великого українського виробника - Артемсолі, імпорт якої був заборонений Росспоживнаглядом. Російський Мінсільгосп зафіксував недолік харчової солі в Росії через падіння поставок з України ще в середині листопада.

«У світлі останніх політичних та економічних подій ми вважаємо, що можемо розраховувати на збільшення нашого соляного експорту в Росію. Зараз експорт складає близько 50 тисяч тонн, але ми проводимо дослідження нашого потенціалу і плануємо наростити його в кілька разів », - цитує газета Бозата.

У Мінекономрозвитку Росії повідомили газеті, що збільшення поставок турецької солі сторони можуть обговорити 29 січня на переговорах щодо зони вільної торгівлі з Митним союзом.

Нагадаємо, у понеділок, 26 січня, Росспоживнагляд ввів заборону на ввезення на територію Росії продукції українського підприємства Артемсіль. У повідомленні відомства йшлося, що в ній нібито були виявлені невідповідності вимогам до змісту домішок, йоду, а також до органолептичних показників.

Підприємство базується в Донецькій області, в місті Соледар. Це найбільше підприємство з видобутку, переробки та реалізації кухонної кам'яної солі на території Центральної та Східної Європи. Виробнича потужність підприємства - більше семи мільйонів тонн на рік і раніше ніяких нарікань щодо якості солі у РФ не було.