Світ
18 вересня 2017
З іспанки, яка видавала себе за доньку Далі, хочуть стягнути судові витрати
Генетична експертиза не підтвердила її спорідненість з іспанським художником.
news-image

Прокуратура Іспанії клопоче в Суді першої інстанції Мадрида про стягнення судових витрат з Пілар Абель, яка стверджує, що вона є дочкою знаменитого художника-сюрреаліста Сальвадора Далі (1904-1989) і має право на його прізвище й авторські права. Про це повідомляє в понеділок агентство EFE, передає «Є!»

Як заявила під час сьогоднішнього судового засідання сторона обвинувачення, поведінка жінки є "примхливою і необґрунтованою", так само як і висловлені нею на адресу Інституту токсикології сумніви в помилковості результатів тесту ДНК. Раніше генетична експертиза не підтвердила її спорідненість з іспанським майстром.

Останки іспанського художника були ексгумовані 20 липня у місті Фігерас на північному сході Іспанії на вимогу Пілар Абель. В ході ексгумації були взяті проби волосся, нігтів, зубів, а також вилучені дві довгі кістки.

Пілар Абель, яка народилася 1 лютого 1956 року року, стверджує, що її мати мала таємні відносини з художником. З 2007 року Пілар Абель намагається домогтися визнання спорідненості з живописцем. За твердженням жінки, про те, що Далі є її батьком, вона дізналася від своєї бабусі.

Читайте також: Чи є Сальвадор Далі батьком ворожки Марії Пілар? Стали відомі результати ДНК-тесту