Суспільство
19 вересня 2017
Національна суспільна телерадіокомпанія України заявила про недофінансування
У НСТУ заявили про недостатнє фінансування.
news-image

У проекті державного бюджету України на 2018 рік на фінансування Національної суспільної телерадіокомпанії України передбачено вдвічі менше коштів, ніж зазначено в законі "Про суспільне телебачення і радіомовлення України". Про це прес-служба НСТУ заявила у Facebook, передає «Є!».

У НСТУ зазначили, що для них у державному бюджеті передбачено 776,6 млн грн.

Правління НСТУ змушене констатувати небажання влади профінансувати суспільне мовлення і виконати вимоги закону. Ситуацію з недофінансуванням ми сприймаємо як спосіб ручного керування мовником напередодні виборчої кампанії. Спроби тиску на незалежне суспільне мовлення шляхом незаконного недофінансування є неприйнятними у демократичному суспільстві, – ідеться в повідомленні.

Голова правління НСТУ Зураб Аласанія заявив, що суспільне мовлення зараз переживає "найскладніші часи".

Для нас це – час реформ і перебудови колишньої державної компанії у незалежного мовника. Відсутність належного фінансування підриває весь процес реформ. Адже мова йде вже навіть не про закупівлю техніки чи сучасного обладнання. Ідеться про реорганізацію самої структури, що є фінансово затратним, але є інвестицією в майбутнє. Без належного фінансування подальші реформи неможливі, – сказав Аласанія.