Події
19 вересня 2017
Буревій Марія сягнув найвищої категорії зі швидкістю вітру 260 км/год
Стихія вже пройшла через територію Карибського острова Домінікам з мксимальною швидкістю вітрів 260 кілометрів на годину.
news-image
Буревій Марія насувається на острови в Карибському морі, сягнувши п'ятої - найвищої категорії ураганів, повідомляє «Є!» з посиланням на Еспресо.

Зазначається, що Марія вже пройшла через територію Карибського острова Домінікам з мксимальною швидкістю вітрів 260 кілометрів на годину. 

Буря продовжує свій рух на північний захід зі швидкістю 15 км / год, вона має дістатися території Віргінських островів та Пуерто-Рико сьогодні ввечері або завтра вранці.

У суботу над західною частиною Атлантичного океану сформувався тропічний шторм Марія. За вихідні тропічний шторм Марія перейшов до першої категорії буревіїв та насувався на Карибські острови. Перед цим ураган Ірма практично знищив острови Барбуда і Сен-Мартен в Карибському морі. На французькій частині острова Сен-Мартен потужна стихія знищила 95% інфраструктури. На острові Барбуда зруйновано 95% інфраструктури та повністю знищено 30% об'єктів.

Ірму називають найпотужнішим ураганом у Атлантиці як мінімум за останнє десятиліття.

Щонайменше 81 людина загинула в результаті буревію Ірма та його руйнівних наслідків.

Читайте також:Поки охоронці спали, грабіжники винесли 5 кілограмів золота: фотодоказ