Авторизація

Світ
19 вересня 2017
Україна, Молдова і Грузія проситимуть про розробку дорожньої карти вступу до ЄС
Молдова, Україна і Грузія сформують спільну платформу спілкування з Європейським Союзом, яка має допомогти в їхній подальшій європейській інтеграції.
news-image
Три держави направлять відповідне спільне звернення до Європарламенту.

Парламентарії Молдови, України та Грузії, що входять у формат "Східного партнерства", планують звернутися до Європарламенту з вимогою прийняти резолюцію про політичну підтримку трьох держав і розробку дорожньої карти вступу в Євросоюз. Про це заявив віце-спікер парламенту Молдови Юріє Лянке за підсумками зустрічі представників законодавчих органів Молдови, України та Грузії, яка пройшла в Італії, передає "Укрінформ", пише «Є!».

"Ми домовилися розробити спільне звернення Молдови, України та Грузії до Європарламенту, закликавши європейських законодавців прийняти резолюцію про політичну підтримку наших держав і про розробку Дорожньої карти вступу в Євросоюз. Була також досягнута домовленість про те, що парламенти Молдови, України та Грузії розроблять план спільних заходів про тристороннє співробітництво у сфері гармонізації національних законодавств у відповідність з європейськими стандартами та реалізації спільних інфраструктурних проектів та проектів у сфері енергетичної безпеки", - зазначив Лянке.

Крім того, парламентарії трьох країн ухвалили спільну Декларацію про необхідність переосмислення формату "Східного партнерства".

Зустріч пройшла в контексті майбутнього в Брюсселі саміту країн-членів "Східного партнерства".

Варто зазначити, що до складу "Східного партнерства" входять шість країн: Україна, Молдова, Грузія, Азербайджан, Вірменія і Білорусь.

Раніше повідомлялось, що Молдова, Україна і Грузія сформують спільну платформу спілкування з Європейським Союзом, яка має допомогти в їхній подальшій європейській інтеграції.

Нагадаємо, саміт політики Європейського союзу "Східне партнерство" пройде 24 листопада в Брюсселі (Бельгія). ​У Європейському парламенті запропонували для України, Молдови та Грузії подати привабливу модель "Східного партнерства-плюс", що передбачала б запровадження для цих країн односторонніх тарифних преференцій чи створення широкополосних каналів зв’язку з ними високої потужності.

Зокрема, було запропоновано скасувати плату за роумінг у мобільному зв’язку між Європейським союзом і Україною, Молдовою та Грузією, а також створити трастовий фонд для інвестицій в Україну і, можливо, ввести нові санкції відносно Російської Федерації.

Читайте також:Заступник голови МВФ вважає ціни на газ в Україні дуже низькими

Читайте також:У Європарламенті заплановано проведення конференції проросійськи налаштованих представників ЗМІ з питань «свободи слова в Україні»