Події
19 вересня 2017
На Житомирщині вандали меморіальну дошку воїну АТО (відео)
Сумнівів бути не може – удар був навмисний.
news-image

На Житомирщині розбили меморіальну дошку загиблому добровольцю батальйону "Донбас" Юрію Коновалову. Її на одній зі скель області встановили альпіністи-друзі героя, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Денишівскькі скелі - улюблене місце тренування альпіністів. Саме тому друзі Юрія Коновалова вирішили встановити меморіальну дошку на висоті. Його товариші кажуть, що Юрій був альпіністом. Тому пам'ятник загиблому на Сході герою має бути у горах.

"Ми разом з ним їздили в ці місця ми тут тренувалися, все життя практично, юність, зрілість", - каже товариш загиблого учасника АТО Юрій Максименко.

Та згодом друзі і родичі побачили, що дошку розбили невідомі вандали. І кажуть, що сумнівів бути не може – удар був навмисний. 

Юрій Коновалов був кандидатом економічних наук. Після майдану пішов добровольцем на фронт. Загинув від тяжкого поранення під час виходу з Іловайського котла.

"Хлопці не могли його витягнути, бо це коштувало б їм життя. Людина з важким пораненням, все горіло. Оскільки ніхто не бачив його мертвим, ми його ще рік активно шукали. Визнаний Юрко був за аналізом ДНК", - розповідає вдова загиблого Віра Гаценко.

Тіло Юрія покоїться на Краснопільському цвинтарі в Дніпрі серед невпізнаних бійців АТО. Його батьки і досі не вірять, що їхній син загинув. Тому поки не перепоховали його. І ця дошка чи не єдине місце, куди друзі можуть прийти і згадати Юрія.

"І тому це для нас болюча рана, і хлопці взялися зробити таку меморіальну дошку, щоб було десь близько. Щоб була пам'ятка. Щоб і альпіністи це бачили". – ділиться вдова.

Тепер же скелелази бачать понівечений граніт. Про акт вандалізму повідомили поліцію. Та склала протокол. У товаришів загиблого героя не надто багато надій, що руйнівників меморіалу знайдуть та покарають. Але друзі вирішили - понівечену дошку Юрієві Коновалову оновлювати не будуть.

"Ми хочемо залишити, як дошку розбиту і склеєну, щоб люди бачили - ось що до цього часу відбувається. Цю пам'ять розбиту ось такою показувати", - впевнений товариш загиблого.

Так товариші героя хочуть наголосити - хоч дошка і розколота, але пам'ять про полеглих бійців залишається незламною. 

Читайте також: У Києві розбили дошку герою Небесної сотні
Читайте також: У Запоріжжі ветерани АТО влаштували протест проти водіїв (відео)