Суспільство
20 вересня 2017
У Сумах московській церкві вперше не дозволили проводити хресний хід
Під час чергового засідання виконкому відповідний проект рішення, ініціатором якого є Сумська єпархія УПЦ МП, не набрав необхідної кількості голосів.
news-image

В Московському патріархаті просили дозволити провести хресний хід у рамках відзначення свята Покрови Пресвятої Богородиці, повідомляє «Є!» з посиланням на Главком.

Виконавчий комітет міської ради Сум уперше не дозволив архієпископу Сумському та Охтирському Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Євлогію провести 14 жовтня хресний хід і богослужіння на Покровській площі.

Під час чергового засідання виконкому відповідний проект рішення, ініціатором якого є Сумська єпархія УПЦ МП, не набрав необхідної кількості голосів.

З десяти членів виконкому п'ять були «за», три «проти» і два «утрималися». У тексті документа автори просили дозволити провести захід у рамках відзначення свята Покрови Пресвятої Богородиці.

«Це питання треба було спочатку узгодити з такими організаціями як Нацполіція і СБУ, адже захід може спровокувати громадянське протистояння. Є свої прихильники у УПЦ МП, є противники. Це може викликати суспільну напругу, бійки, провокації з боку самого Московського патріархату , - зазначив депутат Сумської обласної ради Віктор Дубинко.

До цього в Сумах віруючі УПЦ МП незмінно щороку проводили хресний хід центром міста.

Читайте також:Князєв представив особовому складу нового керівника слідчого управління Нацполіції