Політика
20 вересня 2017
Нардеп Тетерук розповів, чому йому сподобався виступ Трампа на сесії Генасамблеї ООН
Також нардеп поділився очікуваннями від виступу президента України, що відбудеться сьогодні.
news-image

Нардеп від "Народного фронту" Андрій Тетерук поділився з журналістами у кулуарах парламенту своїми враженнями від відкриття 72-і сесії Генасамблеї ООН, передає кореспондент «Є!»

"Мені дуже сподобалось, як розпочалась 72-в сесія Генасамблеї ООН тому що, по-перше, у виступі президента Сполучених Штатів Дональда Трампа одразу після назви своєї країни - США, озвученої у промові, була Україна. І йшлося про те, що він буде робити все можливе для вирішення ситуації, що склалась, та закликав поважати суверенітет і територіальну цілісність України. Тобто, Україна є в порядку денному.

По-друге, вчора наш президент зустрічався із Федерікою Могеріні. Дуже важливо, що він порушив питання додаткового тиску країн Євросоюзу стосовно звільнення українських громадян, які знаходяться у полоні в Російській Федерації. Це свідчить про високу увагу української влади щодо звільнення як військовослужбовців, так і тих, хто перебуває в полоні за політичних обставин," - сказав Андрій Тетерук.


Також нардеп вважає, що дуже важливим був виступ президента Литви Далі Грибаускайте, яка також дала оцінку діям Російської Федерації як агресора, і як країни, що проводить політику залякування інших держав  демонстрацією своєї сили.
Крім того, Андрій Тетерук звернув увагу на виступ президента Польщі, який назвав дії Росії в Україні та Грузії такими, що суперечать міжнародному праву.

"Це свідчить про єдину консолідовану позицію країн демократичного табору проти абсолютно варварської, агресивної політики, яку проводить Росія та її очільник Володимир Путін",- підсумував він.


Андрій Тетерук також поділився очікуваннями від сьогоднішнього виступу президента Порошенка в Генасамблеї ООН.

"Я очікую чіткого меседжу про те, якою має бути миротворча місія. Не на лінії розмежування, як того вимагає Російська Федерація, а в повному обсязі на окупованій наразі території, що дозволить зупинити військовий конфлікт та вивести російські війська за межи державного кордону. Це дуже важливо для того, щоб ми могли повернути контроль, і почати процес стабілізації ситуації в Донецькій і Луганській областях, а також процес повернення Криму", - наголосив нардеп.
Читайте також: У Харкові фракцію «Самопоміч» не пустили на засідання міськради, заблокувавши будівлю