Політика
20 вересня 2017
У Харкові фракцію «Самопоміч» не пустили на засідання міськради, заблокувавши будівлю
Поки депутати від "Самопомочі" знаходились на вулиці, інші народні обранці ділили гроші.
news-image

Сьогодні фракцію "Об'єднання "Самопоміч" у Харківській міськраді не пустили до зали сесійних засідань, заблокувавши вхід до будівлі. Таким чином, народні обранці не змогли взяти участь у запланованому засіданні, де вирішувалися бюджетні питання. Про це повідомив під час брифінгу у парламенті нардеп від "Самопомочі" Роман Семенуха, передає кореспондент «Є!»
На думку нардепа, цими діями вчинено злочин згідно зі ст.351, ч.1 КК України "Перешкоджання діяльності народного депутата  України або депутата місцевої ради".
Роман Семенуха зауважив, що депутати не змогли потрапити до приміщення міськради попри присутність працівників поліції та СБУ, яких було викликано на місце події. За словами нардепа, правоохоронці не змогли допомогти представникам "Самопомочі" потрапити на сесію, зазначивши, що "їхня справа - запобігати насильству і сутичкам".

"Ми вважаємо цей інцидент логічним продовженням тієї вакханалії та розгулу криміналітету, що відбуваються у місті Харкові, де протягом останніх тижнів було побито декількох активістів", - сказав політик.

Він зазначив, що у той час, поки депутати від "Самопомочі" знаходились на вулиці перед входом до міськради, інші народні обранці встигли розподілити декілька сотень мільйонів гривень.
Наразі відомо, що після інциденту голова фракції "Самопоміч" у Харківській міськраді Тарас Сітенко звернувся до прокуратури та Нацполіції.

Читайте також: Нардеп Тетерук розповів, чому йому сподобався виступ Трампа на сесії Генасамблеї ООН