Київ
21 вересня 2017
Кличко закликав депутатів підтримати створення Муніципальної охорони
Майно територіальної громади міста Києва, яке перебуває в управлінні комунальних підприємств, бюджетних установ, організацій, закладів потребує захисту та постійної охорони.
news-image
Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час обговорення на засіданні Київради проекту рішення «Про утворення комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) «Муніципальна охорона», пише «Є!» з посиланням на портал kiev.klichko.org.
"Ми маємо забезпечити належну охорону комунального майна територіальної громади Києва і створити для цього комунальне підприємство "Муніципальна охорона".
"Майно територіальної громади міста Києва, яке перебуває в управлінні комунальних підприємств, бюджетних установ, організацій, закладів потребує захисту та постійної охорони, - наголосив Віталій Кличко. - З метою забезпечення ефективної охорони комунального майна територіальної громади міста пропонується створити комунальне підприємство, яке надаватиме, на конкурсних засадах, послуги охорони як суб’єктам комунальної власності, так і іншим суб’єктам господарювання на підставі отриманої у встановленому порядку ліцензії", - зазначив Кличко.

Мер відзначив, що основна мета підприємства - забезпечення належної охорони комунального майна територіальної громади міста Києва. І підкреслив, що «Муніципальна охорона» не може залучатися до забезпечення публічного порядку та безпеки, а виконує виключно охоронні функції відповідно до одержаної ліцензії. А серед основних пріоритетів діяльності: забезпечення охорони на території навчальних закладів (школи, дитячі садки) та медичних установ.

Важливим аспектом, відзначив Віталій Кличко, є залучення до роботи в підприємстві учасників бойових дій на Сході України, що стане гарним методом адаптації та соціального захисту ветеранів АТО.

"Наголошую: це не муніципальна варта, не поліція. Йдеться про забезпечення захисту майна територіальної громади Києва, яке перебуває в управлінні комунальних підприємств, бюджетних установ, захисту об’єктів соціальної сфери", - наголосив Кличко.

Київський міський голова зауважив, що витрати на КП мінімальні для початку роботи (500 тис грн статутний фонд). Далі підприємство вийде на самоокупність, оскільки охорона здійснюватиметься за оплату згідно з контрактами, які укладатимуться на тендерній основі.

"Місто зараз платить в рік за охорону комунального майна майже 300 млн гривень! Це КП допоможе в рази зменшити витрати!" - підкреслив Віталій Кличко.

Мер Києва закликав депутатів підтримати відповідний проект рішення. Київрада підтримала таке рішення.

 

Читайте також:Київраду замінували під час засідання. Людей евакуювали

Читайте також:Укрзалізниця призначила на жовтень 5 додаткових поїздів