Суспільство
21 вересня 2017
Надія Савченко: «Моїй мамі телефонували та казали, що треба перегорнути прапор та переспівати гімн. І це врятує Україну»
Нардеп влаштувала брифінг у парламенті для прихильників "правильних символів".
news-image

Трибуна брифінгів у Верховній Раді існує для того, щоб люди висвітлювали ті питання, які їх турбують. З цієї трибуни ми маємо чути не тільки депутатів. Більшість людей говорить про проблеми, але є такі, що говорять про духовність. З цими словами нардеп Надія Савченко під час брифінгу у парламенті дала можливість для виступу духовному лідеру Всесвітнього ведичного духовного центру РУНВіра, президенту міжнародної благодійної організації Киів-Вашингтон Галині Ковганич, передає кореспондент «Є!»

Як зауважила у своєму виступі пані Ковганич, "світом керують символи". Вона зазначила, що правильний символ приводить до правильних подій та перемог, а неправильний - до краху.

"Український прапор перевернутий. Чому можновладці не звертають на це уваги?" - висловилася духовний лідер.

Після цього члени організації продемонстрували правильні, на їх думку, прапор та герб.
Крім того, Галина Ковганич звернула увагу на гімн України, зокрема, зауваживши "з чого це Україні слід помирати, коли сім злакових росте на цій священній землі?", імовірно, маючи на увазі перший рядок тексту чинного українського гімну. Після цього вона навела текст іншого варіанту гімну із життєствердними словами, який починається рядком "Слався, слався, Україно, і велич, і воля".

"Це не просто оновлений гімн - це правильна формула вирішення всіх проблем... Будемо правильно мислити, буде правильна формула - буде правильне рішення всіх проблем", - стверджує пані Ковганич.

Вона зауважила, що з приводу цього питання у грудні 2016 року вже був поданий лист до нардепа Оксани Білозір, проте подальша доля листа невідома та наголосила, що хотіла б почути думку можновладців з цього приводу.
Після брифінгу у кулуарах парламенту Надія Савченко прокоментувала журналісту видання "Єдність" своє ставлення щодо перегорнутого прапора та виступу гостей.

"Як народний депутат я маю допомагати людям і реагувати на їх звернення. Те, що Ви зараз побачили - це певна когорта людей, які в це вірять, вони активні, достукуються до народних депутатів, закидають їх зверненнями, обривають телефон, у тому числі й моїй мамі, розповідаючи, що треба перегорнути прапор та переспівати гімн. І це врятує Україну.

Чи вірю в це я? Звичайно ж, ні. Це нісенітниця. Можна тисячу разів перевертати прапор, переспівувати гімн, вірити в геральдику але, поки не зробиш все своїми руками, нічого не зміниться", - сказала Надія Савченко, зауваживши, що люди мають право говорити із трибуни Верховної Ради, а не лише слухати депутатів.


Нардеп додала, що влаштувавши цей брифінг, виконала свій депутатський обов'язок.
Своєю чергою Галина Ковганич, яка слухала слова Надії Савченко, розповіла історію, що трапилася у часи, коли українська льотчиця перебувала у полоні.

"Коли панна Надя була у полоні, у Вашингтоні ми виходили із правильним прапором. Згодом, коли я зустріла маму Надії та побачила її заплакані блакитні очі, то подарувала їй правильний прапор. І сказала: "Ваша Надя буде вдома". В неділю це сталося, а в середу Надія була вдома. Це факт", - сказала пані Ковганич.


У відповідь на це Надія Савченко звернула увагу на силу віри.

"Наскільки сильна віра в людей. Як я вірила, що все одно буду на волі, як моя мати вірила, що я повернуся.

Все, що робиться у цьому світі, якщо воно не лихе і не несе нічого поганого, має право на існування. Наш прапор український прекрасний тим, що читається він, як жовто-блакитний, а виглядає, як блакитно-жовтий. І значить, він може перегортатися. Це може бути і вогонь, і сонце, і вода. Може буде небо і поле пшениці. Яка різниця? Головне, щоб це було на добро", - підсумувала розмову нардеп.