Світ
21 вересня 2017
37 країн світу потребують продовольчої допомоги через конфлікти та стихійні лиха, - ООН
28 із них розташовані в Африці.
news-image

Конфлікти й екстремальні погодні умови призвели в 2017 році до того, що 37 країн світу потребують термінової міжнародної продовольчої допомоги.

Інформує «Є!», з посиланням на УНН.

Як повідомляє Центр новин ООН, про це йдеться в новій доповіді Продовольчої і сільськогосподарської організації Об'єднаних Націй (ФАО) «Прогноз на врожай і ситуація з продовольством».

 Зокрема, автори доповіді відзначають, що урагани в Карибському басейні і повені в Західній Африці обернулися різким скороченням виробництва продуктів харчування в 2017 році і, відповідно, зростанням кількості людей, які потребують зовнішньої допомоги. У зв'язку з цим сказано, що з 37 країн, які відчувають дефіцит продовольства, 28 розташовані в Африці.

Найважча ситуація на африканському континенті склалася в Сомалі, Нігерії, Лівії, Кенії, Джібуті, Бурунді, Центральноафриканській Республіці, Чаді й Південному Судані. Допомоги ззовні потребують також жителі Іраку, Гаїті, Пакистану, Ємену й Сирії. Також йдеться про те, що в цілому глобальне виробництво зернових в 2017 році становить 2611 млн т. На продовольчу ситуацію у світі позитивний вплив матиме багатий урожай зерна в Латинській Америці і в країнах на півдні Африки.

Читайте також: Що говорили про Україну під час Генасамблеї ООН: головні тези
Читайте також: До кінця року 20% ЗСУ переведуть на нову систему харчування (фото)