Київ
22 вересня 2017
На Київщині оголосили штормове попередження
До кінця доби 22 вересня у Київській, Вінницькій, Одеській, Миколаївській, Кіровоградській та Черкаській областях грози, в окремих районах град та шквали 15-24 м/с.
news-image

Метеорологічні попередження по території України. До кінця доби 22 вересня у Київській, Вінницькій, Одеській, Миколаївській, Кіровоградській та Черкаській областях грози, в окремих районах град та шквали 15-24 м/с; у західних, Вінницькій, Одеській та Миколаївській областях сильні дощі, на Лівобережжі країни пориви вітру 15-20 м/с, повідомляє «Є!» з посиланням на портал phm.gov.ua.

23 вересня в Україні (крім Волинської, Рівненської, Одеської, Миколаївської області) пориви вітру 15-24 м/с, вночі у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Закарпатській, Чернівецькій областях, вдень у Запорізькій і Дніпропетровській областях сильні дощі (вночі в Карпатах дуже сильні дощі); в Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській областях грози, в окремих пунктах град. 22-25 вересня в Харківській, Донецькій, Луганській, Сумській, 22 вересня і в Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій та більшості районів Черкаської та Кіровоградської областей надзвичайна пожежна небезпека.

Відділ з питань надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Переяслав-Хмельницької міської ради нагадує основні правила поводження в разі посилення вітру:

• усі вікна будинків щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні;

• якщо ви опинилися на вулиці, то триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев;

• у разі сильного вітру сховатися в найближчому приміщенні або природному укритті;

• уникати перебування поблизу великих дерев, особливо тополь, а також не паркувати поруч із ними автотранспорт.

Відділ з питань надзвичайних ситуацій виконкому Переяслав-Хмельницької міської ради рекомендує при падінні дерев чи гілок, при травмуванні людей тощо негайно інформувати екстрені служби за телефонами: 101 або 103.

Читайте також:У Херсоні з 5 поверху обірвався ліфт з двома дітьми