Суспільство
22 вересня 2017
У Львові 12-річна школярка-породілля і батько дитини не планують відмовлятись від немовляти (відео)
А чиновники тим часом планують організувати для школярів виховні години.
news-image

На Львівщині поліція відкрила кримінальне провадження через 12-річну породіллю.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.
У Львові 12-річна школярка народила дівчинку, вагою два з половиною кілограми. На щастя, зі здоров'ям в обох усе гаразд. Щоб не наражати молоду маму на ризик, їй провели кесарів розтин. Свою вагітність школярка приховувала. Вона живе в Бориславі в родині, де шестеро дітей.

12-річна шестикласниця немовля виносила без ускладнень і народила здорову дівчинку на 35-му тижні вагітності. Лікарі кажуть, що немовля вже їсть з пляшечки і потроху набирає вагу.

До юної породіллі нікого не пускають, бо проти її мама, яка стала бабусею в тридцяти один рік. Вона неочікувано про вагітність доньки дізналася за два тижні до пологів і відвела її до лікарів. У самої жінки пятеро дітей. Її чоловік - на заробітках. За попередньою інформацією, відмовлятися від дитини не збираються і будуть виховувати. Бабця буде законним представником дитини дочки.

Батько немовляти сусід школярки. Каже, що закоханий і також від дитини відмовлятися не буде. На момент зачаття дівчинки хлопцю було сімнадцять.

Слідчими розпочато досудове розслідування за частиною 1 статті 155, йдеться про статтеві зносини з особою, яка не досягла статтевої зрілості. кщо буде доведено вину хлопця, йому максимально загрожує позбавлення волі терміном до пяти років.

А чиновники тим часом планують організувати для школярів виховні години. Психологи їх підтримують.

Наймолодшою мамою України лишається 6-річна Ліза Пантуєва, яка понад 80 років тому завагітніла від власного дідуся і народила у Харкові мертву дитину.

Статистика ранніх пологів в Україні вражає. За даними Міністерства охорони здоров'я, торік матерями стали 118-ть дівчаток до 14-ти років; у віці від 15-ти до 17-ти років - народили понад 5-ть тисяч сімсот дівчат. Тому дітей від юних породіль вистачить на два десятки чималих дисадків. 

Читайте також: У Львові 12-річна дівчина народила дитину
Читайте також: Медична реформа: хворих з інфарктом будуть везти не в найближчу лікарню, а в ту, де дійсно можуть надати допомогу