Політика
23 вересня 2017
Порошенко зустрівся з Трюдо: підсумки розмови
Порошенко і Трюдо обговорили зміцнення співпраці у сфері безпеки.
news-image

Глава України Петро Порошенко та прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо провели зустріч у рамках "Ігор нескорених" в Торонто. Під час розмови вони обговорили питання миротворчої місії ООН на Донбасі і українські реформи.

Про це повідомляє прес-служба АП, передає «Є!».

Ми мали дуже хороше і продуктивне обговорення широкого діапазону напрямків, в яких Україна та Канада виступають справді винятковими партнерами, – зазначив Порошенко.

Порошенко і Трюдо обговорили зміцнення співпраці у сфері безпеки. Вкотре Канада дала зрозуміти, що беззаперечно підтримує суверенітет та територіальну цілісність України, не визнає анексію Криму та продовжує засуджувати агресію Росії на Донбасі.

Канада продовжуватиме тиснути на Росію, в тому числі використовуючи наявні санкції, для того, щоб російська сторона поважала суверенітет та територіальну цілісність України й повністю виконувала Мінські домовленості, – йдеться у повідомленні.

Також однією з тем було налагодження партнерства у сфері безпеки та оборони з новими ініціативами.

Я вірю, що миротворча операція ООН стане реальним проривом у мирному врегулюванні. У цьому прагненні досвід та поради наших канадських друзів були б для нас дуже корисними, – зазначив глава України.

Окрім того, країни домовились про розширення економічних можливостей. Зокрема, активізувати двосторонню торгівлю між Канадою та Україною у сільськогосподарській, інформаційно-технологічній, енергетичній та авіакосмічній сферах.

Джастін Трюдо запевнив, що Канада і надалі підтримуватиме просування України на шляху євроатлантичної інтеграції та запровадження й дотримання стандартів НАТО в рамках реформ.