Політика
23 вересня 2017
Сазонов: Депутат Київської облради від «Батьківщини» проголосував за ряд проектів, перебуваючи в Туреччині
Це фактично означає фальсифікацію результатів голосування.
news-image

Під час голосування по ряду важливих фінансових питань в Київській обласній раді 5 вересня депутат від «Батьківщини» Іван Кудлай «голосував», перебуваючи на курорті в Туреччині, що фактично означає фальсифікацію результатів голосування, за що відповідальна глава облради Ганна Старикова і більш того, без цього голосу не було б кворуму. Про це на своїй сторінці в Facebook написав політичний експерт і блогер Кирило Сазонов, інформує «Є!».

«Регіонали були взагалі поза конкуренцією: коли їм було потрібно, навіть мертві голосували. За мажоритарника і за загальний список ПР, а іноді і в залі для голосування. Але "Батьківщина" приймає виклик. Отже, 5 вересня депутати Київської облради активно голосували за дуже важливі фінансові питання. Нарівні з усіма голосував і депутат від "Батьківщини" Іван Кудлай. А куди діватися: партійна дисципліна, позиція фракції, треба ж розуміти такі речі. Ось тільки під час голосування Іван Кудлай знаходився не тільки поза приміщенням облради, Києва, а й поза територією України », - написав політичний експерт.

Відзначається, що депутат облради полетів на курорт в Анталію (Туреччина) ще 27 серпня, а повернувся в Україну лише 6 вересня рейсом №3001 Анталія-Київ (Бориспіль).

Таким чином, 5 вересня, перебуваючи в Туреччині, Кудлай примудрився проголосувати за ряд проектів, серед яких підтримка заяв глав депутатських фракцій, стан фінансування та виконання бюджетних програм та інші важливі рішення, які провела Київоблрада.

«В результаті рішення №358-16-VII, №359-16-VII, №360-16-VII були прийняті. Тому що, якщо партії потрібен твій голос, простір і час покірно підкоряються волі фракції. Звичайно, ніяких чудес, крім фальсифікації голосування, тут немає і бути не може. І нехай потім депутати "Батьківщини", голова фракції, та й сама глава облради Ганна Старикова розповідають на камери про патріотизм, демократію і поваги до закону. Вона прикрила свого однопартійця, адже для прийняття важливих фінансових рішень бютівцям не вистачало голосів. Більш того, без цього одного не було кворуму. Тобто вся сесія могла піти коту під хвіст. Без кворуму все це взагалі дуже сумнівно виглядає з точки зору легітимності », - зазначив Сазонов.

За словами політичного експерта, правоохоронні органи вже розслідують факти порушень законодавства Київською обласною радою.

Читайте також: Політолог про ситуацію в облраді Київщини: «Більший опір чинять ті, хто причетний та захищає свої схеми»
Читайте також: Марк Цукерберг розповів як Facebook буде протистояти спробам втрутитися у вибори