Економіка та бізнес
25 вересня 2017
Новини від «Антонова»: АН-124-100 «РУСЛАН» здійснює навколосвітню подорож
Вересень став одним з найбільш продуктивних місяців роботи «Авіаліній Антонова» за останні два роки.
news-image

Виконуючи серію комерційних рейсів, один з «Русланів» «Авіаліній Антонова» півтора рази облетить навколо земної кулі. Про це повідомили у прес-службі  ДП "Антонов", передає «Є!»

"18 вересня 2017 року літак Ан-124-100 авіакомпанії «Авіалінії Антонова» перелетів з аеропорту Мари (Туркменістан) до Гельсінкі (Фінляндія), де взяв на борт комерційний вантаж – промислові нагрівачі-теплообмінники вагою 54 тони. Наступного дня літак вирушив до місця призначення – в Кампінас (Бразилія). На цьому шляху він здійснив дві проміжні посадки – в Лейпцизі (Німеччина) та Дакарі (Сенегал). 20 вересня вантаж було доставлено в аеропорт Віракопус (Кампінас).

Потім «Руслан» перелетів до Бангору (штат Мен, США) для перевезення установок з очищення води до Дарвіну (Австралія). Загальна вага вантажу складає 58 тон. Проміжні посадки заплановані в Анкориджі (Аляска, США) та Наріті (Японія)", - розповіли у прес-службі.

Зазначається, що з Австралії Ан-124-100 повернеться до м. Мари (Туркменістан). Звідти він полетить до Мілану (Італія), де візьме вантаж вагою 62 т та доставить його до Ріо де Жанейро (Бразилія).

"Таким чином, протягом цієї експедиції «Руслан» подолає 62 тис. км, що в півтора рази більше довжини лінії екватора", - похвалилися в прес-службі.

За словами директора авіатранспортного підрозділу ДП «АНТОНОВ» Михайла Харченка, "вересень 2017 року став одним з найбільш продуктивних місяців роботи «Авіаліній Антонова» за останні два роки".

"Комерційні перевезення виконують п’ять «Русланів», наліт яких з початку місяця сягнув більше 500 годин. Ми продовжуємо працювати", - повідомив Михайло Харченко.
Читайте також: Антонов планує побудувати 70 літаків за 5 років