Події
25 вересня 2017
Учасник «прориву Саакашвілі» програв апеляцію і втратив свідомість у залі суду (фото)
Присутні на засіданні активісти «Руху нових сил» викликали швидку допомогу.
news-image

Сьогодні Апеляційний суд Львівської області своїм рішенням залишив в силі ухвалу Галицького районного суду Львова від 13 вересня про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту на 60 днів до 9 листопада включно 39-річному Олександру Бурцеву, який брав участь у прориві контрольно-пропускного пункту «Шегині», який мав місце 10 вересня.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

На початку засідання у залі суду перебував колишній голова Одеської ОДА, екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі, який звертався до суду разом з сімома народними депутатами передати Бурцева на поруки.

Йому інкримінується скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст.332 (Незаконний перетин державного кордону України), ч.2 ст.345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і ст.293 ( Групове порушення громадського порядку) ККУ. Захист обвинувачуваного просив суд не застосовувати щодо Бурцева таку міру запобіжного заходу як позбавлення волі у вигляді арешту на 2 місяці і змінити його на особисте зобов’язанні.

 Колегія суддів своєю ухвалою, яку зачитав суддя Зіновій Макойда, постановила, що клопотання захисту не підлягає задоволенню, і що Галицьким судом було вірно застосовано до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Під час завершення зачитування ухвали суду Бурцев втратив свідомість, присутні на засіданні активісти «Руху нових сил» викликали швидку допомогу, судді залишили зал засідань під скандування “Ганьба!”. Коли зачитували вирок, Саакашвілі в залі засідань вже не було. Член політради «Руху нових сил» Ольга Галабала заявила у коментарі журналістам, що Бурцев міг втратити свідомість від раптового стрибка інсуліну, оскільки він є інсулінозалежним і в СІЗО йому ліки не дають.

Читайте також: Два Михайла під Кабміном: Саакашвілі та Терещенко привезли до Гройcмана «швидку»

 

Читайте також: Британський журналіст пояснив, чому «безрозсудний егоїст» Саакашвілі тріумфує в Україні