Київ
26 вересня 2017
Відповідальність за фальсифікацію голосування в Київоблраді лежить на Стариковій, - експерт
Ганна Старикова повністю контролює процес, в цьому полягає відмінність глави ради будь-якого рівня від рядового депутата - вона особисто відповідає за порядок голосування, регламент і законність.
news-image

Відповідальність за фальсифікацію голосів у Київській обласній раді несе особисто Ганна Старикова. Про це політичний експерт Кирило Сазонов написав на своїй сторінці в Fаcebook, повідомляє «Є!».

"Відповідальність за фальсифікацію голосів на Київоблраді несе особисто Ганна Старикова. Поясню чому я так вважаю: Старикова повністю контролює процес, в цьому полягає відмінність глави ради будь-якого рівня від рядового депутата - вона особисто відповідає за порядок голосування, регламент і законність. Старикова точно знає хто сидить в залі, а кого немає, депутати, як учні в класі всі один-одного ідентифікують, особливо членів своєї фракції. Що стосується голосування 5-го вересня - так для Батьківщини необхідно було протягнути ті голосування, які були в той день. Тому вони не гребували нічим, в тому числі карткою і депутата Кудлая, який відпочивав на той час у Туреччині".

Нагадаємо, 5 вересня, в Київоблраді пройшло голосування за підтримку заяв глав депутатських фракцій, за стан фінансування та виконання бюджетних програм та за важливі інші рішення. За зазначені рішення проголосували 43 депутати з 44 присутніх в залі. Нарівні з усіма, голосував і депутат від "Батьківщини" Іван Кудлай, проте за даними Держприкордонслужби, депутат покинув територію України ще 27 серпня, вилетівши в Анталію на турецький фешенебельний курорт. Повернувся народний обранець на батьківщину 6 вересня рейсом 3001 Анталія-Київ.

Як зазначається, рішення Київоблради про звернення до президента щодо прийняття кадрових рішень стосовно керівництва КОДА є нелегітимним, оскільки за нього зараховані голоси депутатів, які на момент голосування перебували за межами країни.

Читайте також:Сазонов: Депутат Київської облради від «Батьківщини» проголосував за ряд проектів, перебуваючи в Туреччині