Світ
27 вересня 2017
Волкер: між окупацією Криму та Донбасу немає різниці
Вашингтон не підтримує плану Росії про присутність миротворців лише на лінії розмежування.
news-image

США не визнають анексію Криму навіть після того, як Росія поверне окуповані райони Луганської та Донецької областей. В цьому запевнив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, повідомляє «Є!» з посиланням на Факти.

Дипломат вважає: якщо є можливість досягти прогресу на Донбасі – треба це робити. Підтвердив Волкер і позицію щодо миротворців ООН на окупованому Сході України. Миротворчі сили мають перебувати на всій підконтрольній терористам території та встановити контроль над українсько-російським кордоном.

Волкер наголосив, що Вашингтон не підтримує плану Росії про присутність миротворців лише на лінії розмежування. Він зазначив, що це може ще більше розділити Україну. Тож такі умови вважає неприйнятними. Мінські домовленості Волкер назвав важливими, адже в них прописана мета – поновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Мій підхід полягає в тому, що немає різниці між окупацією Криму та окупацією Донбасу. Це – російське вторгнення і російська окупація. Єдина різниця, що росіяни визнають, що вони анексували Крим, – зазначив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер.

Читайте також: На Приморському напрямку противник застосовував озброєння БМП, - штаб АТО