Суспільство
27 вересня 2017
На Прикарпатті батько та син крали нафту в нафтокомпанії
Обох затримано під час перекачування сирої нафти.
news-image

В Івано-Франківській області викриті двоє осіб, які налагодили викрадення нафти та газоконденсату з трубопроводів та місць видобування вуглеводнів, передає «Є!» із посиланням на прес-службу Нацполіції.

Правоохоронці задокументували незаконну діяльність ділків.

Встановлено, що до злочину причетні працівник нафтогазовидобувного управління та його син. Викрадену сировину вони реалізовували своїм клієнтам з інших регіонів.

"Так, перебуваючи на території цеху, зловмисники перекачали сиру нафту із цистерни, яка перебуває у власності нафтокомпанії, до свого автомобіля. Під час протиправних дій вони і були затримані поліцейськими", - йдеться в повідомленні поліції.

Раніше в межах провадження оперативники обласного управління захисту економіки виявили автомобілі, в яких знаходилось 45 тонн сирої нафти, викраденої із свердловин нафтокомпанії. Проте, відповідно транспортним накладним у цистернах знаходились суміші смол та масел. Одна із вантажівок як раз виїжджала з торгівельної бази, інша була зупинена на виїзді з Івано-Франківська.

На даний час затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Наразі судом обрано міру запобіжного заходу – домашній арешт.

Читайте також: Сліди побиття та перелом ребер: на Харківщині у лікарні помер 3-річний хлопчик із неблагополучної родини