Суспільство
27 вересня 2017
Харків'янка Дінара Касько, вразила світ своїми незвичайними кулінарними шедеврами (фото, відео)
В минулому Дінара працювала архітектором.
news-image

Дінару Касько надихають незвичні споруди – що екстравагантнішим буде творіння архітектора, то краще. А потім уже на її кухні з'являються кондитерські шедеври. Зрештою, не дивно – в минулому Дінара й сама працювала архітектором, проектувала будинки і квартири. Утім з часом зрозуміла: сидіти перед комп'ютером та виводити абстрактні лінії – їй просто нудно.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Дінарі Касько згадалось давнє захоплення – випічка. Але пекти прості бісквіти чи фруктові пироги теж не надто цікаво. Зізнається, вже її другий торт був мусовий і складався з 12 компонентів. Дівчина відвідує майстер-класи світових гуру, сама експериментує зі смаками і бракує тільки одного – різноманіття форм.

Класичні прямокутні її не задовольняють – так у голові народжуються десятки химерних форм, які вона без жодних клопотів моделює у програмі "3d MAX". Кілька секунд у Google, і вона знає, хто їх надрукує.

Смакові якості її випічки знайшли для себе виразне оформлення. В одну мить у Дінари сформувався власний стиль, який виокремив її з десятків тисяч інших кондитерів і за якихось два роки вивів її у Топ-списки солодких майстрів. Зараз фото її тортів і тістечок з'являються у професійній літературі, харків'янку запрошують на майстер-класи, а за її сторінкою в Instagram стежить майже півмільйона людей.

Від неї щоразу чекають нестандартних рішень, тож харків'янка продовжує експерименти. Наприклад, почала вирізати лазером фігури на шоколаді. Можливо, це й надихнуло на співпрацю з американським митцем Хосе Маргулісом, який створює об'ємні картини з пластику. Дінара замінила цей елемент на шоколад.

Читайте також: З'явилися електронні сигарети для схуднення (фото)
Читайте також: 10 улюблених продуктів, які не варто їсти