Події
27 вересня 2017
Житомирщина приймає евакуйованих із Вінничини (відео)
Потерпілі розповідають: рятувалися від небезпеки самотужки – на власному транспорті, а дехто взагалі пішки.
news-image

Жителів Вінниччини, яких евакуювали через пожежу на складах з боєприпасами, приймають у Житомирській області. У Бердичеві їм роздають одяг, забезпечують їжею та облаштовують тимчасовий нічліг. Збирати гумдопомогу для жителів Вінниччини почали і у Дніпрі.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Потерпілі розповідають: рятувалися від небезпеки самотужки – на власному транспорті, а дехто взагалі пішки. А ще кажуть, що коли сталась пожежа, місцева влада не увімкнула систему оповіщення.

У будинку офіцера тимчасовий прихисток знайшли понад дві сотні жителів Вінниччини. Тут для них облаштували спальні місця, а ще годують та видають теплі речі.

Жителька Калинівки Людмила Федорівна разом з родиною та улюбленим песиком Бусьою приїхала до Бердичева однією з перших. У поспіху сім’я не взяла ані речей ані документів.

Дуже страшно, дуже такі вверх вибухи були. Дуже велике таке зарево було. Якраз коли ми виїжджали, то воно вже розносилось на всі сторони. Поки двох внучат збирали, то я взяла документи, а вони ні. Ну нічого не брали з собою – за дітей боялись, – поділилася враженнями Людмила Федорівна.

Зібрати речі не змогли не через паніку, а через те, що вчасно не спрацювала система оповіщення, людей розбудили вибухи.

У Бердичеві люди будуть, допоки пожежу на військових складах у Калинівці повністю не ліквідують. Місцева влада запевняє, що ресурси для цього є.

Читайте також: Вибухи боєприпасів на Вінничині: ситуація стабілізувалася, - Генштаб
Читайте також: Вибухи боєприпасів в Калинівці: у Києві відкрили пункти допомоги для біженців (список)