Економіка та бізнес
28 вересня 2017
Bitcoin може знову розколотися
Розробники Bitcoin Gold мають намір створити власну криптовалюта по аналогії з виникненням Bitcoin Cash.
news-image

Розробники Bitcoin Gold мають намір створити власну криптовалюта по аналогії з виникненням Bitcoin Cash, інформує «Є!» з посиланням на Економічну Правду.

Про це повідомляє FinCub з посиланням на CEO гонконгської майнінговой фірми LightningASIC Джека Ляо.

Відзначається, що запуск Bitcoin Gold має відбутися вже 25 жовтня. На біржах нова криптовалюта може з'явитися вже 1 листопада.

Багато хто розглядає Bitcoin Gold черговою спробою внести розкол в розрізнене співтовариство Bitcoin. Керівництво BTC.Top і ViaBTC, яке відіграло ключову роль у виникненні Bitcoin Cash, вважає новий проект непотрібним і безглуздим.

Дійсно, досвід Bitcoin Cash показує, що його мережа набагато менше в порівнянні з мережею оригінального Bitcoin, а його вартість всього 11% від ціни Bitcoin.

Однак Bitcoin Gold роблять ставку на децентралізованому майнінгу. Як стверджує Ляо, майнінгові гіганти на кшталт Bitmain мають занадто сильний вплив на мережу Bitcoin. Тому несуть в собі загрозу для нього. На їхню думку, достатньо замінити існуючий алгоритм майнінгу Bitcoin на майнінг на відеопроцесорах, а саме SHA256 на Equihash. Аналогічний алгоритм використовується в мережі криптовалюти Zcash.

Деякі противники Bitcoin Gold вже стверджують, що децентралізація майнінгу - це непросте завдання.

Нагадаємо, 1 серпня криптовалюта Bitcoin розділилася на дві окремі валюти - Bitcoin (Original) і Bitcoin Cash - через те, що розробники криптовалюти не змогли вирішити розбіжності з програмного забезпечення.