Події
28 вересня 2017
Юрій Береза: «Ймовірно, нам потрібен новий керівник Генштабу»
Керівник Генерального штабу є відповідальним за безпеку складів боєприпасів. Тож за події у Калинівці має поплатитись Віктор Муженко.
news-image

Відповідальним за вибухи складів боєприпасів у Калинівці є керівник Генштабу Віктор Муженко. Очевидно, що він не впорався зі своїм обов’язком – забезпечити охорону зброї, а тому, ймовірно, на його посаду пора запросити нового фахівця.

Про це заявив голова підкомітету оборонного Комітету ВРУ Юрій Береза, пише «Є!» з посиланням на ZIK.

«Стосовно підривів наших військових складів у мене є безліч запитань. Зокрема, вони стосуються ефективності застосування протипожежної системи, зважаючи на те, який гіркий досвід ми мали до Калинівки. Я вважаю, що також Комітет ВРУ має з’ясувати, яку протидію ворожим ДРГ або ж безпілотникам можуть дати відповідальні за це люди. Крім цього, ми обов’язково дізнаємось усе, що стосується особового складу, задіяного на таких великих складах боєприпасів», – зазначив гість студії.

Керівник Генерального штабу є відповідальним за безпеку складів боєприпасів. Тож за події у Калинівці має поплатитись Віктор Муженко.  

«Законом чітко прописано, хто за що відповідає у Збройних Силах. Тому платити за вибухи боєприпасів у Калинівці повинен керівник Генерального штабу Віктор Муженко, а також департамент, якому він доручав спеціальні завдання. Вони мусять разом відповісти і за протипожежну безпеку, і за антидиверсійну діяльність», – переконаний Береза.

Гість програми наголосив, що, скоріш за все, настав час зміни керівництва Генерального штабу України.

«Я думаю, що логічно було б змінити керівництво. Говорю про це вже два роки. Адже в нас є молоді генерали. Вони стратегічно мислячі чоловіки, які готові підхопити прапор ведення війни проти Росії і принести зміни у систему. Все ж таки потрібна нова мітла. Ми ж воююча країна і такі інциденти, як вибухи в Калинівці, як мінімум, нам не на руку!», – додав експерт.

Читайте також:Звинуватити мене або моїх підлеглих в бездіяльності при пожежі в Калинівці не вдасться, - Муженко

Читайте також:Диверсійних груп у Калинівці не було, - Матіос