Суспільство
28 вересня 2017
Блогерку оштрафували за брехню про успішне лікування раку мозку
Суддя назвав учинок пані Гібсон "безсовісним" та наклав на 25-річну австралійку штраф 322 тисячі доларів.
news-image

Суд в Австралії наклав штраф на блогерку, яка ввела в оману інтернет-користувачів розповідями про дивовижне подолання раку за допомогою альтернативної терапії та здорового харчування, передає «Є!» із посиланням на ВВС.

Скандал навколо жінки, яка симулювала рак, спалахнув у 2015 році.

Блогерка Бель Гібсон (повністю Аннабель Наталі Гібсон) 1991 року народження представлялася в інтернеті на три роки старшою та розповідала про успішне лікування раку мозку, паралельно заробляючи як авторка рецептів здорового харчування.

Суддя назвав учинок пані Гібсон "безсовісним" та наклав на 25-річну австралійку штраф 322 тисячі доларів.

"Дівчина "нав'язливо одержима власною персоною," - підсумував суддя.

На багатьох власних сторінках у соцмережах, книзі та додатку для Apple, Бель Гібсон стверджувала, що дотримується здорового способу життя, правильно харчується, сидить на детокс-дієті та дотримується альтернативної терапії.

Свій багатий досвід пані Гібсон вирішила не витрачати на марне, а написати книгу рецептів під власною маркою The Whole Pantry та розробити додаток для Apple. Також вона їздила країною з надихаючими лекціями та просувала власну продукцію.

Майже 200 тисяч підписників в Instagram стежили за життям білявки, її радісними селфі та не менш щасливим зціленням.

Додаток Гібсон до видалення інтернет-гігантом встигли закачати теж приблизно 200 тисяч разів. За інформацією Mashable, упродовж певного часу цей додаток утримувався серед лідерів у категорії "Їжа та напої" у 113 країнах.

Міфічна історія дивовижного зцілення почала розсипатися, коли благодійні організації, яким жінка обіцяла перевести частину заробітку з книг та додатку - приблизно 300 тисяч доларів - повідомили, що нічого не отримали від блогерки.

Раніше видавництво Penguin, що видало книгу Гібсон про здорову дієту, вже сплатило за це штраф у 22 тисячі доларів.

Читайте також: «Лише дурна дитяча витівка» - 20-річний мігрант із Конго зізнався у зґвалтуванні туристки в Італії та попросив вибачення