Світ
28 січня 2015
У США оприлюднили пікантний уривок телефонної розмови російських шпигунів, які вербували дівчат
Шпигуни вербували студенток вишів.
news-image

ФБР оприлюднило деталі справи росіян, яких у США звинувачують у шпигунстві на користь Росії, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на ТСН.

За даними слідства, вони намагалися завербувати студенток американських вишів, аби згодом отримувати від них секретну інформацію.

Під вартою опинився один підозрюваний, двоє інших, користуючись дипломатичним імунітетом - уже вилетіли із США. Шпигунів виявилося аж троє - один Євген Буряков - представлявся співробітником банку, зареєстрований у США як агент служби зовнішньої розвідки Росії.

Пікантна деталь - він та ще двоє його колег, офіційно працевлаштованих у диппредставництвах Росії в США, вербували здебільшого дівчат - молодих випускниць американських вишів з економічним ухилом. Між собою чоловіки часто обговорювали несхожість своєї роботи із тією, що показують в кіно про шпигунів та особливо - Джеймса Бонда.

"У нас проблема. У мене маса ідей, що робити з подібними дівулями, але вони всі непрацездатні, тому що не дають можливості підступитися ближче. А для того, щоб стати по-справжньому близькими, потрібно або займатися з ними сексом, або якось інакше на них впливати, щоб вони виконували наші прохання. Тому коли ти говориш мені про жінок, з мого досвіду, зрідка вдається налагодити з ними робочі стосунки", - йдеться в уривку з перехопленої агентами ФБР телефонної розмови шпигунів.

Шпигун Споришев - представник російського торгівельного представництва в США, встиг виїхати з країни до арешту головного шпигуна трійки, Євгена Бурякова. У Споришева та ще одного російського шпигуна, Віктора Подобного, атташе російського представництва в ООН - дипломатичний захист і імунітет.

Читайте також: На литовській авіабазі НАТО викрили російських шпигунів

Трійця полювала на економічну інформацію -  на те, що могло б хоч якимсь чином вплинути або дати можливість обійти санкції, запроваджені більшістю країн світу, у тому числі, і США, щодо Росії. Та над варіаціями з дестабілізації фондових ринків і роботи Вол Стріт. Тепер Бурякову загрожує до 10 років ув'язнення. Нагадаємо, США звинувачують у шпигунстві трьох росіян, один з яких працював у місії Росії при ООН.