Події
29 вересня 2017
МЗС України направило закон «Про освіту» на експертизу до Венеціанської комісії
Закон був направлений саме в четвер, оскільки в цей день він вступив в силу, а також був проведений його переклад.
news-image

Міністерство закордонних справ України направило закон «Про освіту» на експертизу до Венеціанської комісії. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі ток-шоу «Право на владу», передає «Є!» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Сьогодні я направив цей закон, як і було домовлено, на розгляд Венеціанської комісії», - сказав він у четвер ввечері, 28 вересня.

Клімкін також зазначив, що закон був направлений саме в четвер, оскільки в цей день він вступив в силу, а також був проведений його переклад.

Пані Лілія Гриневич передасть цей закон вже офіційно, коли буде на наступному тижні вести консультації з Радою Європи», - додав він.

Як відомо, 25 вересня президент Петро Порошенко підписав закон «Про освіту», яким в Україні запроваджується 12-річна середня освіта.

Верховна Рада ухвалила цей закон 5 вересня. Документ передбачає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова - українська.

У Польщі, Румунії, Угорщині, Греції, Болгарії висловили стурбованість у зв'язку з нормами цього закону, що стосуються мови навчання представників національних меншин України.

26 вересня уряд Угорщини заявив, що буде блокувати всі подальші рішення Європейського союзу, спрямовані на зближення ЄС з Україною через закон «Про освіту».

Читайте також:Венеціанська комісія пообіцяла подальшу допомогу Україні