Суспільство
30 вересня 2017
День гідності та свободи: Порошенко дав розпорядження щодо відзначення свята
21 листопада - День гідності та свободи.
news-image

Президент України Петро Порошенко підписав указ про святкування цього року Дня гідності і свободи, який відзначається 21 листопада.

Про це свідчить указ глави держави від 30 вересня, передає «Є!».

Згідно з указом, Кабмін повинен протягом 10 днів створити організаційний комітет з підготовки та відзначення Дня гідності і свободи, визначивши його співголовами прем'єр-міністра і главу адміністрації президента.

Уряду належить розробити і забезпечити виконання плану заходів з відзначення свята, передбачивши проведення 21 листопада в Києві та інших населених пунктах меморіальних, урочистих і культурно-мистецьких заходів. Передбачається, що участь у цих заходах візьмуть представники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, духовенства, громадськості, учасників революційних подій в Україні в 2004, 2013-2014 роках, учасників АТО в Донецькій і Луганській областях.

Крім того, Кабмін зобов'язаний організувати у військових частинах, навчальних та інших закладах для дітей та молоді, установах культури тематичні виставки, інформаційні заходи, зустрічі з активними учасниками революційних подій і учасниками АТО, а також широке висвітлення заходів, трансляцію тематичних теле- і радіопередач.

Державне свято День гідності і свободи відзначається в Україні щорічно 21 листопада на честь початку двох революцій – Помаранчевої революції (2004) і Революції гідності (2013-2014).