Суспільство
3 жовтня 2017
Росіяни стали менше підтримувати політику Путіна по Україні і Заходу
Коли мова заходить про двосторонні відносини, росіяни дають Путіну високі оцінки в побудові відносин зі США.
news-image

Більше 60% росіян схвалюють політику президента РФ Володимира Путіна по відношенню до України і 78% з них раді зближенню Росії з Китаєм, а конфлікт із Заходом вважають "вродженим".

Про це повідомляє дослідний центр Pew Research Center, пише «Є!» з посиланням на УП.

Згідно з даними відомого американського дослідницького центру, Путін отримує високі оцінки за представлення інтересів РФ на міжнародній арені. В цілому, майже дев'ять з десяти росіян кажуть, що вони впевнені в здатності свого президента робити правильні речі в світових справах, причому 58% висловлюють "велику впевненість".

Коли мова заходить про двосторонні відносини, росіяни дають Путіну високі оцінки в побудові відносин зі США. Так, 73% громадян схвалюють його діяльність по відношенню до США, до ЄС - 67% і до України - 63%.

Дослідники підкреслюють, що кількість позитивних відгуків значно скоротилися з 2015 року. Тоді дії Путіна по відношенню до США позитивно оцінювали 85% росіян, по відношенню до ЄС - 82%, а до України - 83%.

 
 
 

Також Путін отримує найвищі оцінки від своїх співгромадян за побудову відносин Росії з Китаєм. Так, 78% росіян вважають, що взаємини з Китаєм збудовані дуже добре і за останні роки стали більш доброзичливими. Однак навіть ця цифра знизилася на 12 процентних пунктів у порівнянні з 2015 роком.

Сьогодні 56% російських громадян вважають, що Москва повинна бути високо оцінена в усьому світі. Близько третини вважає, що Росія отримує належну кількість поваги. У 2012 році такої думки дотримувалися 16% жителів РФ.

 
 
Опитування соціологів показали, що багато росіян вважають конфлікт в їх відносинах із Заходом - "вродженим". При цьому мало хто виключає співпрацю РФ і Євросоюзу.

Переважна більшість росіян вважають, що їхня країна є важливою противагою Заходу (85%) і що російські цінності зіштовхуються з західними цінностями (73%).

 
  

Росіяни запевняють, що їхня країна відкрита для співпраці зі США та іншими західними країнами. Більшість (55%) згодні з тим, що інтереси їх країни тісно пов'язані з Заходом.

Дані опитування показали, що росіяни відчувають впливовість своєї країни на міжнародній арені, навіть коли всередині самої Росії виникають ознаки невдоволення.

Більшість росіян вважають, що їхня країна відіграє важливішу роль у сучасному світі, ніж десять років тому. Такої ж думки про свою країну дотримуються і більшість громадян Індії та Китаю.

При цьому тільки 23% жителів із 10 країн Європейського союзу вважають, що глобальний вплив їхньої країни в світі почав зростати лише з 2016 року.

Читайте також:Укрзалізниця купила нібито чеські запчастини, які роблять у Росії