Україна
4 жовтня 2017
В Міноборони пояснили недостатнє фінансування арсеналу біля Калинівки «скороченням»
32 тисячі тонн снарядів, 800 мільйонів доларів - стільки вилетіло в повітря.
news-image

Військові склади з озброєнням у Калинівці Вінницької області, де сталися масштабні вибухи, мали недостатнє фінансування через те, що були у списку арсеналів, які підлягають скороченню.

Про це заявив заступник міністра оборони Ігор Павловський, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Калинівка, до речі, в плані PСУ, яка розташована поблизу Вінниці, та низка арсеналів взагалі до 2016 року або 2015 року підлягали скороченню", - наголосив він.

На думку Павловського, у зв’язку з цим немає сенсу обговорювати роботи на складах за 2015-й та 2014-й роки.

"Не витрачалися кошти, бо арсенали, які розташовані поблизу населених пунктів підлягали скороченню, туди не виділяли (кошти, - прим.ред.)", - додав заступник глави Міноборони.

Нагадаємо,  на засіданні комітету з нацбезпеки мали розглянути питання про ситуацію в Калинівці на Вінниччині. 26 вересня близько 22:00 стало відомо про вибухи боєприпасів на території арсеналу Міністерства оборони України поблизу м. Калинівка Вінницької області. Була проведена евакуація жителів Калинівки та населених пунктів у 10-кілометровій зоні (Павлівка, Медвідка, Дорожнє, Сальник, Стрижавка). Загалом евакуювали понад 30 тисяч осіб. 

32 тисячі тонн снарядів, 800 мільйонів доларів - стільки вилетіло в повітря. І це - лише попередні офіційні цифри втрат від пожежі на військових складах у Калинівці на Вінничині. Це вже четвертий великий склад боєприпасів, що вибухає. Без жодних наслідків у Міністерстві оборони і Генеральному штабі.

Читайте також: Луценко звинуватив міністра фінансів у пожежі на складах Вінничини
Читайте також: Пожежа у дитячому таборі: обшукали 14 фірм, які приймали участь у реконструкції будівлі
Читайте також: У Запорізькій області п'яний чоловік вбив табуретком 3-річну дитину квартирантів