Суспільство
5 жовтня 2017
Ірина Геращенко: Росіяни та їхні посіпаки агресивно зустріли новину про подання Порошенком до Ради законопроектів щодо Донбасу
Геращенко: Чому так критично мало людей, готових брати відповідальність на себе, хоч якусь?
news-image

Представники РФ і тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей під час переговорів у Мінську агресивно сприйняли новину про подання президентом України до Верховної Ради законопроектів щодо Донбасу. Про це у Facebook написала перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, передає «Є!».

Під час засідання мінських груп прийшла інформація, що президент зареєстрував законопроекти про реінтеграцію і повернення Донбасу. Росіяни і їхні посіпаки зустріли новину агресивно й розродилися вельми агресивними заявами, мовляв, Україна цими законопроектами порушує добросусідські взаємини, називає братів агресорами і взагалі відступає від Мінських угод, – написала політик.

За її словами, в Україні на законопроекти "обрушилися з критикою опозиціонери всіх фасонів".

Мовляв, це легітимізація Мінських угод. Примітно, що серед критиків чимало депутатів – членів міжнародних парламентських делегацій у Парламентській Асамблеї Ради Європи, Парламентській Асамблеї ОБСЄ, Парламентській Асамблеї НАТО, Парламентському комітеті асоціації. У цих організаціях вони голосували за десятки документів, резолюцій, заяв, у яких Мінські угоди зафіксовані як шлях до мирного врегулювання інспірованого РФ конфлікту, у яких є посилання на резолюцію Радбезу ООН щодо Мінських угод. Зовні ці депутати чомусь не стидаються "легітимізувати угоди", а в парламенті – займають протилежну, аніж у європейських інститутах, позицію, – заявила Геращенко.

Вона підкреслила, що в усіх резолюціях щодо Донбасу, ухвалених цими інститутами, фігурують Мінські угоди.

А у ВР вони кричать про "зраду". Хтось може мені пояснити це роздвоєння особистості? І чому так критично мало людей, готових брати брати відповідальність на себе, хоч якусь, а не перекладати її на армію, дипломатів, президента, уряд, кого завгодно, аби тільки не на себе? – зазначила перший віце-спікер ВР.