Суспільство
5 жовтня 2017
Депутати Львова вимагають відновити звання Героїв України Бандері і Шухевичу
Відновлення звання Героїв України Степану Бандері та Роману Шухевичу є не тільки вимогою відновлення історичної справедливості, а й однією з вимог Революції гідностію
news-image

Президента України Петра Порошенка просять відновити звання Героїв України Степану Бандері та Роману Шухевичу, пише «Є!» з посиланням на ZIK.

Відповідне звернення сьогодні, 5 жовтня, під час сесії Львівської міської ради озвучив депутат від «Свободи» Андріян Гутник.

Він нагадав, що 12 жовтня 2011 року Степана Бандеру та Романа Шухевича юридично було позбавлено звання Герой України.

«Без сумнівів, що рішення про скасування відповідних указів суд ухвалював за вказівкою тодішньої Адміністрації Президента та під безпосереднім керівництвом агентури держави-агресора – Російської Федерації», - заявив депутат і додав, цей факт залишається без належної реакції.
«Відновлення звання Героїв України Степану Бандері та Роману Шухевичу є не тільки вимогою відновлення історичної справедливості, а й однією з вимог Революції гідності», - наголосив Гутник.
«Степан Бандера та Роман Шухевич для мільйонів українців завжди були і будуть українськими Героями . Їхня безкомпромісна боротьба за соборну, суверенну та незалежну Україну – яскравий приклад для нинішнього та майбутніх поколінь», - додав він.

Читайте також:Ірина Геращенко: Росіяни та їхні посіпаки агресивно зустріли новину про подання Порошенком до Ради законопроектів щодо Донбасу