Суспільство
5 жовтня 2017
Євген Кравцов визначив першочергові заходи для подолання незадовільного стану приміських поїздів
В.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» перевірив стан приміського перевезення та рухомого складу.
news-image

Сьогодні, 5 жовтня, в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов перевірив стан приміського перевезення та рухомого складу, здійснивши поїздку ранковим потягом за маршрутом Киів-Фастів, повідомляє «Є!».

Я хочу знати не «паперовий», а реальний стан справ приміського залізничного господарства, - наголосив Євген Кравцов у розмові із журналістами.

За його словами, під час сьогоднішньої подорожі йому зустрілися переважно незадоволені пасажири.

Дуже цікаво було порівнювати настрої пасажирів, бо два тижні тому я здійснив поїздку в новому модернізованому вагоні електропотяга за напрямком Київ-Бровари. Там були усміхнені люди, нам дякували та казали, наскільки приємно їхати в новому вагоні. Сьогодні ж люди були переважно незадоволені, висловлювали претензії, хоча із розумінням ставилися до проблем залізниці, - розповів Євген Кравцов.

Він зауважив, що під час ранкової поїздки можна було побачити стандартну ситуацію, що існує у приміському залізничному господарстві. А також - великий контраст між старими та відремонтованими поїздами, які модернізують власними силами з обмеженими ресурсами та строками.

Євген Кравцов повідомив, що «Укрзалізниця» вже цього року почала модернізацію та капітальний ремонт приміського рухомого складу, щоб передусім забезпечити у години пік перевезення пасажирів з міст-супутників до столиці.

Зазначимо, що цього ранку Євгену Кравцову  ще раз довелося зустрітися із незадоволеним пасажирами, але вже на станції призначення - залізничному вокзалі Фастова. Візит голови «Укрзалізниці» став несподіванкою для керівництва вокзалу, а фастівчани скористалися нагодою та поскаржилися на постійні черги біля кас. На це Євген Кравцов відповів, що вже надав відповідне доручення причетним керівникам задля вирішення цього питання.

Ми зараз знаходимося на прекрасному новому вокзалі, але бачимо черги й касові апарати, що не працюють. Така ситуація не може влаштовувати: на годиннику – 10:00, це не час пік і черг взагалі не повинно бути. Це банальне невідповідальне відношення до роботи, яке ми маємо припинити, - наголосив Євген Кравцов.

Під час інспектування залізничного вокзалу у Фастові Євген Кравцов доручив переглянути часи роботи приміських кас, а також терміново замінити непрацюючі касові апарати.

Після інспекції залізничного вокзалу Євген Кравцов провів нараду у моторвагонному депо Фастів – 1, що є одним з найбільших в Україні. На нараді були присутні члени правління ПАТ «Укрзалізниці», керівники департаментів відомства, керівники та працівники депо Фастів-1.

Під час наради в.о. голови «Укрзалізниці» визначив першочергові заходи для подолання незадовільного стану приміських поїздів та вислухав нагальні проблеми, які щоденно виникають на підприємстві. Зокрема, однією з гострих проблем залишається дефіцит робітничих професій через низьку зарплату. Згідно зі статистикою, залізнична галузь за рівнем заробітної плати на 19 місці серед галузей економіки.

Євген Кравцов розповів колективу депо, що питання підвищення заробітної плати наразі обговорюється із галузевими профспілками.

Ми працюємо у цьому напрямку, зокрема, вводимо в дію систему стимулювання – це преміювання у розмірі від 20%до 40% від окладу за якісну роботу. Крім того, ми відновили програму будівництва житла для наших працівників, у першу чергу - молодих спеціалістів та тих робітників, які вже довгий час працюють на залізниці. Цього року було виділено 100 млн грн на програму будівництва, наступного року плануємо збільшити цю цифру, – зазначив він.

Крім того, Євген Кравцов повідомив, що одними із найважливіших проблем є постачання запасних частин у депо для проведення ремонтів, а також – якість прибирання у вагонах. Обидві проблеми наразі взяті під пильний контроль.

Євген Кравцов підкреслив, що керівництво «Укрзалізниці» буде й надалі приділяти приміському залізничному господарству чимало уваги, щоб, за його словами, «переломити ситуацію, яка наразі є навіть не в критичному, а в аварійному стані».