Суспільство
6 жовтня 2017
Нацрада наклала санкції на п’ять телекомпаній через програми «112 Україна»
Регулятор надав компаніям місяць на усунення недоліків.
news-image
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила попередження компаніям «Новий формат ТВ», «Аріадна ТВ», «Партнер ТВ», «ТВ Вибір» і «Лідер ТВ», які транслюють супутниковий телеканал «112 Україна» на регіональний цифрових частотах.

Таке рішення Нацрада прийняла на засіданні 5 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу, передає «Є!».

Зазначені телерадіоорганізації в ефірному часі використовують фактично логотип «112 Україна». За умовами ж ліцензій, у вихідних даних, окрім емблеми «112 Україна», має бути вказана й назва телекомпанії.

До того ж, усі п’ять компаній порушили умови ліцензії, змінивши формат мовлення з розважально-інформаційного на фактично інформаційний. При цьому за відсутності культурно-мистецьких, науково-просвітницьких, розважальних, музичних, дитячих передач і фільмопоказу було збільшено обсяг інформаційно-аналітичних передач.

Регулятор надав компаніям місяць на усунення недоліків.

Разом з тим Нацрада вирішила відмовити компаніям у переоформленні ліцензій на мовлення в частині зміни програмної концепції мовлення.

Зазначимо, у 2011 році телеканали цих компаній перемогли у конкурсі на місцеве та регіональне мовлення у цифровому мультиплексів МХ-5. Проте в 2014 році телеканали почали самовільно транслювати програму супутникового мовлення «112 Україна» та працювати під логотипом цього телеканалу. Реагуючи на це, протягом 2014-2017 році Нацрада застосовувала до згаданих мовників санкції: було оголошено 4 попередження, застосовано штраф та подано позов до суду щодо стягнення штрафу та анулювання ліцензій.