Політика
6 жовтня 2017
Турчинов пояснив чому питання Криму не постало в законопроекті про реінтеграцію Донбасу
Цей закон специфічний, він стосується тільки звільнення Донецької і Луганської областей.
news-image

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов допускає, що питання деокупації Донбасу та Криму можуть бути об'єднані в законопроекті президента про забезпечення суверенітету України над тимчасово окупованими територіями.

При цьому Олександр Турчинов зазначає, що вирішення цих питань вимагає різних підходів, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

"Коли буде внесено пропозицію об'єднати питання звільнення АР Крим і Донбасу, то закон стане довшим, друге читання буде більш складним, але я не виключаю, що воно може бути реалізовано", – заявив Олександр Турчинов.

Він зазначив, що внесений президентом законопроект визнає суверенне право України на тимчасово окуповану територію Криму.

Цей закон специфічний, він стосується тільки звільнення Донецької і Луганської областей. Окупація Криму має інший формат, це спроба анексувати територію АР Крим, яка є частиною території України, там інші підходи, там інші форми. Технологія звільнення Криму більш складна, але вона також буде реалізована, – переконаний політик.

 

Читайте також: «Оборонна зброя для України – це та ідея, час якої вже настав»: в США закликають Трампа надати Україні зброю через агресію з боку РФ