Події
6 жовтня 2017
Розгін студентського Євромайдану: двом екс-беркутівцям повідомлено про підозру
До суду внесено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
news-image

Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишнім командиру взводу та міліціонеру підрозділу міліції особливого призначення «Беркут» у справі про розгін студентського Євромайдану в ніч на 30 листопада 2013 року, інформує «Є!»  з посиланням на 1News

Зазначається, що про підозру екс-міліціонеру відділення взводу «Беркуту» оголосили 2 жовтня. Його підозрюють у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувались насильством, умисному перешкоджанні законній професійній діяльності журналіста та незаконному перешкоджанні організації та проведенню мітингів.

До суду внесено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Екс-командир взводу № 2 оперативної роти «Беркут», якому оголошено про підозру 3 жовтня, на даний час займає посаду командира взводу полку поліції особливого призначення у Києві.

Його підозрюють у перевищенні влади та службових повноважень, вчинених групою осіб, що супроводжувались насильством із застосуванням спеціальних засобів, та незаконному перешкоджанні проведенню мітингів із застосуванням фізичного насильства.

Наразі триває досудове розслідування щодо встановлення організаторів та виконавців злочинів у справі розгону студентського Майдану.

Читайте також:Невідомі застосували газові балончики проти поліції у центрі Києва (фото)