Україна
6 жовтня 2017
Україна запевнила, що залишатиметься надійним партнером в операціях ООН
Україна зробить все можливе, щоб залишатися надійним партнером миротворчих операцій ООН, незважаючи на потребу допомоги на тлі продовження зовнішньої агресії від Росії.
news-image

Незважаючи на масштабну агресію з боку Росії і вимушене збройне протистояння окупанту Україна залишатиметься надійним партнером ООН у операціях з підтримання миру.

З такою заявою виступив під час засідання РБ ООН постійний представник України Володимир Єльченко, передає «Є!» з посиланням на Укрінформ.

"Україна зробить все можливе, щоб залишатися надійним партнером миротворчих операцій ООН навіть тоді, коли моя країна сама потребує допомоги ООН у підтримці миру на тлі продовження зовнішньої агресії", - зазначив глава Постійного представництва України.

Разом з тим, він привернув увагу до можливості істотного підвищення ефективності виконання мандато операцій ООН з підтримання миру. Насамперед, за його словами, РБ ООН повинен "вивести на новий рівень діалог з країнами-контрибуторами військових і поліцейських контингентів, а також продовжувати проведення комплексних консультацій при створенні і відновленні мандатів".

Крім того, підкреслив український представник, місії повинні отримувати чіткі, узгоджені, досяжні, послідовні і одночасно міцні мандати", згідно з основними положеннями миротворчої діяльності ООН.

За його словами, також потрібно уважно оцінювати практичний прогрес кожної окремої місії, ретельно розглядати і при необхідності вносити зміни в діючі мандати, зосередивши увагу на підтримці політичного врегулювання конфлікту".

Щодо прогалин у можливостях миротворців, представник України звернув увагу на необхідність забезпечення місій належним фінансуванням, надання їм достатньої підтримки авіації (як бойової, так і транспортної), а також використання передових розвідувальних технологій.

Читайте також:«Оборонна зброя для України – це та ідея, час якої вже настав»: в США закликають Трампа надати Україні зброю через агресію з боку РФ