Події
6 жовтня 2017
Ураган «Ксав’єр» дістався Польщі: є жертви
Травмовані щонайменше 39 людей, в тому числі кілька рятувальників. За інформацією з регіонів, загинули дві людини.
news-image

У ніч з 5 на 6 жовтня польські пожежники виїжджали на завдання майже 10 тисяч разів в зв'язку з минулим над країною ураганом Ксав’єр, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Як повідомляє «Польське Радіо», травмовані щонайменше 39 людей, в тому числі кілька рятувальників. За інформацією з регіонів, загинули дві людини.

Прес-секретар Головної державної комендатури пожежної служби Павло Фронтчак повідомив, що найбільше втрат зазнали території у західній частині Польщі. До робіт по усуненню наслідків ураганних вітрів залучена 41,5 тисяча співробітників пожежної служби.

Вони розчищають дороги і двори від повалених дерев, а також допомагають тимчасово закріпити зруйновані дахи будинків. Міністр внутрішніх справ і адміністрації Маріуш Блащак подякував пожежникам за допомогу:

«Особливо я хотів би підкреслити участь рятувальників в евакуації пасажирів поїздів, які застрягли в дорозі», — сказав він.

Внаслідок стихії були повалені майже 9 тисяч дерев. Сильний вихор зірвав або серйозно пошкодив дахи 890 будівель, з яких половина — житлові будинки. Майже 714 домашніх господарств по всій країні залишилися без електрики.

Через ураган змінено розклад поїздів та деяких авіарейсів в аеропорту Катовіце.

Напередодні щонайменше 7 людей загинули внаслідок урагану «Ксав'єр» у Німеччині.  Пожежна служба оголосила в Берліні режим надзвичайного стану у зв'язку зі штормовим циклоном «Ксав'єр». 

Читайте також:Майже 200 населених пунктів на заході України знеструмлені через стихію