Політика
9 жовтня 2017
Сьогодні з офіційним візитом до України прибуває президент Туреччини
Реджеп Ердоґан із Петром Порошенком говоритимуть про економічну співпрацю та окупований Крим.
news-image

У понеділок, 9 жовтня, з офіційним візитом до України прибуває президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоґан. Як повідомила прес-служба Адміністрації президента України, під час візиту відбудеться шосте засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною, пише «Є!» з посиланням на Захід Нет.

Згідно з повідомленням, сторони обговорять «шляхи поглиблення двосторонньої взаємодії на усіх стратегічних напрямах», а також питання міжнародного миру та регіональної безпеки. Очікується підписання низки двосторонніх документів.

Про плани обговорити стратегічне партнерство з Україною інформує і сайт президента Туреччини. У повідомленні турецької сторони також вказано, що розглядатиметься «кримське питання» і ситуація довкола кримських татар.

Порошенко і Ердоґан востаннє зустрічалися під час чергової сесії Генасамблеї ООН наприкінці вересня. Тоді турецький лідер і обговорив з українським колегою плани нинішнього візиту, а також підтвердив підтримку його країною суверенітету і територіальної цілісності України у її визнаних світом кордонах.

Читайте також:Порошенко підписав закон про пенсійну реформу