Київ
9 жовтня 2017
Порошенко відкрив скандальний Театр на Подолі (фото)
Бюджет реконструкції статновив 174 млн гривень.
news-image

Київський академічний драматичний театр на Подолі, розташований на Андріївському узвозі в Подільському районі Києва, відновив роботу після реконструкції, передає «Є!»

Президент Петро Порошенко взяв участь в урочистій церемонії відкриття нового приміщення Театру на Подолі.

"Вітаю всіх киян, все театральне братство України, шанувальників театрального мистецтва із знаменною подією - відкриттям нової будівлі Театру на Подолі", - повідомив президент.

У ході виступу Порошенко зазначив, що за роки незалежності в Україні фактично не будувалися театри за приватні гроші.

Як передають Українські новини, інвестиції корпорації Roshen в реконструкцію будівлі склали 174 млн гривень.

Згідно з повідомленням корпорації Roshen, реконструкція театру тривала 21 місяць, загальна кількість місць у глядацькій залі театру становить 253 одиниць.

Основний зал театру оснащений 18 акустичними системами виробництва D&B Audiotechnik Е5 (Німеччина), які управляються за допомогою пульта мікшера компанії AVID Venue S6L 24 (США). Причому в Україні це єдиний пульт цієї компанії в такій комплектації", - наголошується в повідомленні.

Крім того, згідно з повідомленням, технічні можливості театру дозволяють не тільки ставити сучасні спектаклі, але і здійснювати в режимі реального часу голографічні трансляції подій, які відбуваються в будь-якій точці світу.

"Також в залі встановлено 6 проекторів потужністю від 8 000 lm до 10 000 lm, два з яких оснащені моторизованими дзеркалами для швидкого переміщення зображення. Це можуть бути різні площини в залі і на сцені, жорсткі куліси і основний екран з чорної проекційної тканини, яка чудово відображає проекцію з мінімальними втратами яскравості (ефект "чорної кімнати")", - йдеться в повідомленні.

У театрі також є своя студія звукозапису, яка дозволяє вести запис, як зі сцени, так і з репетиційного залу.

Нагадаємо, у вересні 2017 року Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ) дозволила ввести в експлуатацію Київський академічний драматичний театр на Подолі. Архітектор скандального Театру на Подолі назвав проект "протестантським" і таким, що володіє м'якою естетикою. У січні театр на Подолі, який викликав обурення багатьох киян через свій дивний вигляд, закидали фарбою.  

 

Читайте також: Скандальний театр на Подолі ввели в експлуатацію – ДАБІ