Світ
9 жовтня 2017
Макрон планує приїхати до Путіна і поговорити про Україну
Запрошення відвідати Росію Путін передав Макрону під час їхніх переговорів у Версалі.
news-image

Президент Франції Еммануель Макрон готовий прийняти запрошення Володимира Путіна та відвідати Росію у травні 2018 року. Він має стати головним іноземним гостем Міжнародного економічного форуму у Санкт-Петербурзі.

Про це пише російське видання «Коммерсантъ» з посиланням на дипломатичні джерела в Парижі, інформує «Є!».

Повідомляється, що рішення щодо візиту Макрона у Петербург вже ухвалено, щоправда офіційно про це поки не оголошуватимуть.

«Причина – чисто формальна, але цілком поважна. Президентські вибори в Росії відбудуться тільки в березні, і хоча ми передбачаємо їхній результат, було б не зовсім правильно приймати вже зараз запрошення ще не переобраного Володимира Путіна», – підкреслив співрозмовник ресурсу.

До слова, як пише видання, у Москві розраховують, що візит французького лідера дозволить переламати негативну тенденцію у взаєминах з ЄС, який наступного літа має вкотре вирішувати питання про продовження на півроку санкцій проти Росії.

Журналістам вдалося з'ясувати, що запрошення відвідати Росію Путін передав Макрону під час їхніх переговорів у Версалі. Відтак сторони почали обговорювати різні дати цього візиту, і у підсумку вибір було зроблено на користь Санкт-Петербурга, де з 24 по 26 травня пройде Петербурзький міжнародний економічний форум.

«Приїзд президента Франції саме в цій ролі та саме у цей час був би хорошою ідеєю. Перш за все, як ми сподіваємося, виникне ясність з ситуацією навколо України. Або ж вдасться просунутися в реалізації плану Володимира Путіна щодо розміщення на Донбасі миротворців ООН. Або стане ясно, що прогрес не відбувається з вини не Москви, а Києва. А отже, ЄС може дійти висновку, що немає сенсу продовжувати тиск виключно на Росію», – підкреслив поінформований співрозмовник у Москві, в сферу компетенції якого входять зв'язки з Францією.

Читайте також:Макрон ініціює проведення масштабної реформи Європейського Союзу