Політика
9 жовтня 2017
Стало відомо, за кого проголосує Україна на виборах президента ПАРЄ
Україна визначилась із кандидатом.
news-image

На голосуванні за тимчасового голову Парламентської асамблеї Ради Європи, 9 жовтня, українські представники віддадуть свої голоси за члена Європейської народної партії,  представника Литви Емануеліса Зінгеріса. Про це повідомив депутат від "БПП" Олексій Гончаренко в ефірі телеканалу "112",  передає «Є!» із посиланням на УП.

За його словами, на таємному голосуванні за нового голову ПАРЄ представники від України, скоріше за все, в більшості віддадуть свої голоси за литовського політика Емануеліса Зінгеріса.

"Участь у голосуванні візмуть два кандидати: Емануеліс Зінгерс з Литви та Стелла Кіріакідес з Кіпру. Скоріше за все Україна проголосує за Зінгеріса, оскільки всі ми знаємо тверду позицію Литви щодо РФ", - сказав Гончаренко.

Він також додав, що відповідно до правил ПАРЄ, обраний президент залишиться на посаді всього на три місяці, до відкриття наступної сесії - 22-26 січня 2018 року, де буде обраний наступний голова асамблеї.

На своїй сторінці у Facebook нардеп від "Народного Фронту" Леонід Ємець написав, що вже проголосував за Зінгеріса.

"Проголосував за Емануеля Зінгеріса на посаду Президента ПАРЄ. Особистий друг Нємцова, категоричний противник агресії Росії і ворог режиму Путіна має серйозні шанси очолити парламентську Асамблею Ради Європи!", - написав він.