Політика
9 жовтня 2017
Рабінович: Владі треба не тарифи підвищувати, а купівельну спроможність населення - треба будувати Європу в Україні!
На думку нардепа, чинна влада й гадки не має, як проводити реальні реформи в Україні.
news-image

Заради чергового кредиту від Міжнародного валютного фонду український уряд може підняти комунальні тарифи ще на 4,5-5%, хоча раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що підвищень більше не буде. Таку думку висловив народний депутат України, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович в ефірі авторської програми «Хто кому Рабінович» на телеканалі «112 Україна», передає «Є!»

«Брехуни у владі просто заплуталася в тому, що обіцяли народу України не підвищувати комунальні тарифи. Раніше прем'єр Гройсман заявив, що вони підвищуються востаннє - він твердо запевняв нас в цьому! А тепер міністр Данилюк, який веде переговори з МВФ, заявляє, що Міжнародний валютний фонд вимагає підвищити тарифи ще на 19%.

У підсумку Кабмін все одно підвищить тарифи на 4,5-5%, щоб МВФ знову дав черговий кредит. Уряд залякує народ розривом відносин з МВФ, що нібито підірве нашу економіку.

Виходить, що владі необхідно або розірвати відносини з МФВ, або з народом України. Очевидно, що чергового підняття тарифів люди просто не витримають - нехай уряд визначиться: рвати з МВФ або рвати з народом України!»- обурився Рабінович.

Парламентарій також підкреслив, що в той час, як Україна продовжує повноцінно торгувати з Російською Федерацією, вугілля влада вважає за краще купувати «на іншому кінці планети» - в США, тим самим підвищуючи комунальні тарифи для населення на 80%.

«Непослідовність і жадібність уряду затьмарюють розум! Наприклад, після того, як в Україні знизився видобуток коксівного вугілля, влада вирішила закуповувати його в США. В результаті маржа на перевезення закладається в вищезгадані тарифи, які піднімають на 80%.

У той же час, показники торгівлі з РФ зросли в 5 разів за останні 4 роки. Цього року ми фіксуємо рекордний приплив інвестицій з Росії. Чому ж влада вирішила закуповувати вугілля на іншому кінці планети, якщо ми повноцінно торгуємо з Росією? Чому цей антинародний уряд вирішив, що доцільніше відняти останній шматок хліба у власних громадян, піднімаючи тарифи для населення? »- поставив питання народний депутат.

За його словами, чинна влада й гадки не має, як проводити реальні реформи в Україні для того, щоб перетворити нашу країну на цивілізовану державу з розвиненою економікою.

«Я зараз, готуючи економічну програму партії «За життя» та порівнюючи її з багатьма фахівцями, зустрічаюся з найвизначнішими економістами і бізнесменами світу, багато вивчаю досвід виходу з кризи країн Близького Сходу, Латинської Америки, інших країн, систему роботи МВФ. І я тепер розумію, що чинна влада й гадки не має, як проводити реальні реформи в Україні.

Те, що вони роблять, не має ніякого відношення до перетворення нашої країни на цивілізовану державу з розвиненою економікою! Треба не тарифи підвищувати, а купівельну спроможність населення, треба звільняти бізнес, треба давати молоді надію на майбутнє, а літнім людям - гідну старість, треба будувати Європу в Україні, перетворювати країну на сильну, нейтральну, незалежну, на «Швейцарію Східної Європи», - резюмував Вадим Рабінович.

Читайте також: «За життя» добилась перемоги у Нацбанку: починаються виплати 3 мільярдів