Суспільство
9 жовтня 2017
Фільм про Олега Сенцова номінували на міжнародну кінопремію (відео)
У стрічці йдеться про затримання режисера Олега Сенцова працівниками ФСБ за підозрою в теракті.
news-image

Фільм російського режисера Аскольда Курова про Олега Сенцова "Процес" номінували на міжнародну кінопремію "Документального кіно Східної та Центральної Європи "Silver Eye Awards".

Про це йдеться на сайті премії, пише «Є!».

Журі обиратиме переможців з-поміж 30 стрічок у 3 номінаціях: короткі, середні та документальні фільми. Результати оголосять під час Міжнародного кінофестивалю документального кіно у Їглаві (Чехія).

"Окрім дизайнерської нагороди ручної роботи, кожен переможець отримає фінансову премію в розмірі 1500 євро та річну промопідтримку від фестивалю "Східний Срібний Караван", — зазначили в прес-релізі.

Результати для "коротких" і "середніх" фільмів оголосять 27 жовтня, для документальних — 28 жовтня.

"Серед членів журі, яке оцінюватиме роботи, переважно критики та представники комісій з інших відомих міжнародних кінофестивалів", — додають організатори.

Документальний фільм "Процес" вийшов в український прокат 6 квітня 2017 року. У стрічці йдеться про затримання режисера Олега Сенцова працівниками ФСБ за підозрою в теракті. Він нібито спільно з Кольченком хотів підірвати пам'ятник Леніну в Криму. Після року судового процесу його визнали винним та засудили до 20 років позбавлення волі.

Читайте також:90-річна чеська бабуся перетворила маленьке село на свою арт-галерею (фото)

Читайте також:Порошенко призначив стипендію Олегу Сенцову