Політика
9 жовтня 2017
Євген Кравцов: Укрзалізниця починає вкладати гроші в будівництво житла для працівників
Сьогодні у галузі спостерігається відтік кадрів виробничих спеціальностей.
news-image

Для посилення соціального захисту молодих фахівців та працівників гостродефіцитних робітничих професій на Укрзалізниці буде реалізовуватися програма забезпечення житлом. Про це працівникам депо Фастів-1 під час робочої поїздки повідомив в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, пише офіційний сайт Укрзалізниці, інформує «Є!».

За словами керівника Укрзалізниці, забезпечення житлом має стати вагомим фактором для збереження кадрів та залучення молоді до роботи у галузі.

«На будівництво житла для залізничників на цей рік передбачено понад 100 млн грн, а на 2018-й удвічі більше. Ми хочемо завдяки такому потужному стимулу зберегти кадри у галузі», – зазначив Євген Кравцов.

Загалом, за словами керівника Укрзалізниці, програма будівництва житла для залізничників розроблена на 2018-2021 роки.

«Ми плануємо упродовж чотирьох найближчих років інвестувати в будівництво житла для залізничників близько 1,7 млрд грн», – повідомив Євген Кравцов.

Сьогодні у галузі спостерігається відтік кадрів виробничих спеціальностей. Насамперед це пов'язано із рівнем заробітної плати, що залишається нижчим, ніж на аналогічні спеціальності в приватному секторі та у найближчому зарубіжжі.

На думку керівника Укрзалізниці, посилення соціального захисту працівників товариства має зупинити дефіцит персоналу виробничих спеціальностей. Тому, за словами Євгена Кравцова, поступове підвищення зарплати залізничникам є пріоритетним завданням у найближчі роки.

Читайте також: Пасажирський потяг загорівся під час руху на Миколаївщині
Читайте також: Сьогодні у столиці розпочинають підключення тепла у закладах бюджетної сфери