Україна
9 жовтня 2017
З'явилася інформація про зміни в законі щодо реінтеграції Донбасу
Закон планують доповнити нормами про Крим.
news-image

У другому читанні законопроект № 7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" планують доповнити нормами про Крим, а також механізмом верифікації виводу російських військ.

Про це заявив нардеп від фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов і представник "Народного фронту" Вадим Кривенко "під час "круглого столу у Києві", інформує «Є!», з посиланнням на 24tv.ua.

"Дійсно, питання Криму буде до другого читання в цьому законі. Крім того, друге питання, запропоноване нашими колегами з "Народного фронту", яке ми повністю підтримуємо в цьому законі, – це питання верифікації виведення російських військ з окупованої території", – зауважив Герасимов.

Водночас Кривенко зауважив, що до другого читання в законопроекті передбачать також інструмент верифікації виведення військ.

"На нашу думку, це мають бути два рапорти: від міністра внутрішніх справ і міністра оборони. На підставі цих двох рапортів президент підписує указ. Є думка, і я буду на цьому наполягати, щоб цей указ ще було затверджено Верховною Радою, щоб ми включили парламентський механізм, а не тільки президент щось підписував би", – підкреслив парламентар.

За його словами, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков висловив готовність підписати відповідний рапорт за умови, що "вся територія Донецької та Луганської областей буде контролюватися Національною гвардією та Національною поліцією".

Читайте також: Президенти України та Туреччини спілкувалися більше трьох годин
Читайте також: «Деякими депутатам потрібно пройти психіатричну експертизу на адекватність сприйняття цього світу», - Андрій Тетерук (відео)